9 de setembre del 2008

ELS GOIGS DE JOAN ROIG I MONTSERRAT

Els goigs del poeta i gogista Mn. Joan Roig i Montserrat és el títol del volum que acaba de presentar Joan Bauçà i Barceló. Són 255 pàgines editades per Gogistes Tarragonins i carregades del saber fer de Joan Roig i Montserrat (Felanitx, 1940), en aquest cas en l'àmbit gogístic.

El llibre, prologat per Albert Manent, aplega la producció gogística de Joan Roig fins l'any 2005. Esdevé una aportació de primer ordre per als estudiosos dels goigs i la religiositat més popular. Però sobretot esdevé una ferma porta d'entrada al món gogístic per a tothom qui vulgui endinsar-s'hi; per a tothom qui vugui iniciar un camí que el portarà a seguir pistes que el duran força més lluny de l'imaginable: tant en l'horitzontal, com en el vertical.

Foto: Presentació a la sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona. 8 de setembre de 2008.
Per ordre: Joan Bauçà i Barceló, Jaume Pujol i Balcells, Josep Poblet i Tous, Carles Baches i Pla i Joan Roig i Montserrat.

2 comentaris:

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Hola Eduard.

Fa una pila d'anys que vaig tenir el goig de conèixer en Joan Roig (rodolí!), i és un altre motiu de goig saber que entre les seves diverses ocupacions encara manté el seu profund interès pel món dels goijos.

Unknown ha dit...

Interessant. Jo no estic molt ficada amb aquest tema, però com a Vilafranquina mai deixo d'anar a la novena de Sant Fèlix entre d'altres coses per camatar el Goigs. Aquest any i després de ser incapaç de trobar-lo dies abans al Youtube (anyorança) vaig gravar el so i vaig fer un petit video que trobaras a la llista de les meves creacions.
Ens llegim